Your address will show here +12 34 56 78

De ce am ales să mă

implic în politică?

Primul gând de a mă implica mai serios în treburile cetății și ale țării mi-a venit chiar în ziua în care împlineam 28 ani, pe 3 septembrie 2013. 


Era o zi superbă de început de toamnă...

...iar eu, în loc să îmi sărbătoresc ziua de naștere alături de familie și prieteni, mă aflam pe asfaltul din fața clădirii prefecturii Cluj, de care izbeam energic un PET de plastic umplut cu pietricele, în semn de protest. În acele seri, la Cluj-Napoca, au avut loc ample proteste de stradă împotriva folosirii cianurilor pentru extracția zăcămintelor de aur de la Roșia Montană.


Apoi, în anii ce au urmat, am participat la o serie de proteste din diferite motive: fie pentru salvarea Roșiei Montane, fie împotriva corupției și incompetenței scoase la iveală după cazul Colectiv, fie din cauza vreunei ordonanțe de guvern dată la ceas de seară #noapteacahotii, înfruntând ploaia, vântul sau temperaturile extrem de scăzute.
De când mă știu, am urmărit întotdeauna rezolvarea cauzelor ce duc la apariția problemei, nu doar a problemei, iar de cele mai multe ori, cauza problemelor noastre este corupția și politicienii coruptibili aflați în poziții cheie, cu putere de decizie. Din punctul meu de vedere protestele rezolvă problemele doar pentru moment, iar dacă acei politicieni corupți nu sunt schimbați, problemele vor continua sa apară, sub o formă sau alta. Astfel, am luat decizia de a mă implica în politică.


Desigur, accederea oamenilor competenți și integri în funcții cheie din care ar putea schimba radical viața cetățenilor, părea imposibilă. Toată clasa politică de la acea vreme părea o gloată de infractori, însă, la un moment dat, prin 2016, a apărut o nouă formațiune pe scena politică din România - partidul Uniunea Salvați România (USR). Mi-am dat seama rapid că cei care au pus bazele USR sunt oameni ca mine, care își doresc de la conducători aceleași lucruri ca și mine, astfel m-am înscris în partid și am înființat, alături de alți colegi, filiala județeană USR Bistrița-Năsăud.


De atunci, cu toată priceperea noastră, încercăm să susținem și să impunem oameni onești în poziții cu putere decizională, care să asculte și să țină cont de doleanțele poporului și ale experților. Totodată, sperăm să fim un exemplu și pentru tinerii din celelalte partide politice, mai vechi sau mai noi, din țara noastră.